Ajankohtaista

Mediverstas tuo sairaanhoitajan ja lääkärin Korpilahden apteekkiin

Aloitamme sairaanhoitajan ja lääkärin vastaanoton pitämisen Korpilahden apteekin tiloissa 16.3.2023 alkaen. Toiminnan tarkoitus on tarjota matalan kynnyksen terveydenhoitoa alueen asukkaille.

Mediverstaan sairaanhoitaja Hanna Tiihonen tekee apteekissa erilaisia mittauksia, antaa rokotuksia, ottaa laboratoriokokeita ja tarjoaa terveysneuvontaa. Lääkärin palveluihin kuuluu muun muassa erilaisten sairauksien hoito, ajokorttitodistukset ja reseptien kirjoittaminen.

Monissa apteekeissa tarjotaan tällä hetkellä sairaanhoitajan palveluita, mutta Mediverstas haluaa laajentaa tätä toimintaa tarjoamalla apteekissa myös kattavia lääkäripalveluita. Tuomalla sairaanhoitajan ja lääkärin palvelut apteekkiin voidaan Mediverstaan lääkäri Markku Aarnion mukaan keventää muun terveydenhuollon kuormitusta. – Asiakkaiden kokemusten mukaan apteekit koetaan luontevaksi paikaksi tarjota myös terveydenhuoltopalveluita, hän kertoo.

Korpilahden apteekki valikoitui Mediverstaan yhteistyökumppaniksi, koska molemmilla osapuolilla oli kiinnostus toiminnan laajentamiseen. Korpilahden apteekin apteekkari Lauri Viitasella idea oli ollut mielessä jo uusia tiloja rakennettaessa. – Suunnittelimme apteekin tiloihin hoitohuoneen, jossa tällaisia palveluita voidaan tarjota. Kun Mediverstas otti meihin yhteyttä, pääsimme suunnittelemaan yhteistyötä vauhdilla ja nyt aloitamme toiminnan, sanoo Viitanen.

Mediverstaan ja Korpilahden apteekin Terveyspisteen avajaiset pidetään Korpilahden apteekissa to 16.3.2023 klo 11–13. Tilaisuudessa tehdään ilmaisia hemoglobiinin ja verensokerin mittauksia.

Huolenpitoa kotiin
© 2023 Mediverstas
Yritysilme Eero Heikkinen · WWWW Design Maene · Valokuvat Pekka Rötkönen